-->

Tur-Orientering i Halden
www.Tur-O-Halden.noTurorientering støttes av Miljødirektoratet


Vi ønsker alle deltagere velkommen til en siste ekstra GPS-post som avslutning på turorienteringsesongen 2020.


I forbindelse med den pågående Korona-pandemien er 4 familie og barn kart nå lagt tilgjengelig for gratis nedlasting fra: turorientering.no/halden ¨

Dere finner oss også på Facebook: Tur-Orientering i Halden
(Skriv inn link i nettleser: https://nb-no.facebook.com/TurOHalden/)
¨

Vi håper er at dette kan være et interessant tilbud til alle som ønsker seg litt aktivitet bort fra de mest traffikerte turmålene og dermed redusere risikoen for smitte.

Spre gjerne informasjon om dette gratistilbudet til kjente og ukjente, barnefamilier og andre interesserte.

Vi håper også at mange av de som prøver tilbude for første gang kan ha lyst til å gå et skritt videre og også prøve vanlig tur-orientering.

Våre vanlige konvolutter for familie og barn og ordinær tur-orientering er allerede lagt ut for salg på våre utsalgssteder, Norli Køhn, Felleskjøp butikken og KIWI Risum Mat. Vi har lagt opp til utstrakt bruk av Vipps som eneste betalingmåte i år. Vanlig tur-o kan også kjøpes på nett fra samme dato, fra samme sted som gratiskartene.

Siden vil bli oppdatertet fortløpende. Følg med.
Spesialtilbud i 2020
På grunn av restriksjonene på trening i 2020 er de faste tirsdagsløpene til Halden Skiklubb nå erstattet av løyper som ligger ute over en lengre tid og det er løyper som kan brukes av både aktive orienterere og turfolk. Vi anbefaler alle i år å ta en titt på disse sidene og laste ned kart. Dette spenner fra korte nybegynnerløyper på 2.5km og opp til vanskligere løyper på 5km. Kartene er tegnet som løyper med fast postrekkefølge, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å ta postene i den rekkefølgen man selv ønsker. Å ta postene i fri rekkefølge kan også være fornuftig ut fra at ikke alle da går/løper langs samme traseer.

Dette er ikke poster med koder eller poengregistrering, men det er et fint alternativ for alle tur-orientere som har tatt alle årets tur-o poster og som fortsatt ønsker å komme seg ut i skogen for å forbedre orienteringskunnskapene og finne nye poster.

Trykk på "TIRSDAGSLØP" knappen til venstre.


Årets først GPS-post er i år tilgjengelig fra 1.april. Deretter følger ny post 1.mai, 1.juni, 1.juli og 1.august. Alle GPS-poster blir liggende ute til sesongslutt.Oversikt over årets turer


Gratis app for turorientering direkte på din smarttelfon finner du ved å følge linken under.

TUR-O APP FOR MOBILTELEFON

   
Bruk turbloggen til å gi tilbakemelding på turene og manglende poster, eller bare til å dele flotte turopplevelser! Vi oppfordrer også sterkt til å ta med andre på turene og introdusere venner, familie, bekjente eller kollegaer til turorienteringens gleder! Ha en rekke flotte turer og en strålende turorienteringssesong!
Adelskalenderen 1997-2019 kan hentes her:

   
Turorientering.no sin komplette poengliste for Halden i 2019 kan hentes her:

   
Kulturminner i Halden

I Haldens skoger finnes en rekker kulturminner. Noen av dem ligger skjult i bakken, mens andre er godt synlige. Nedenfor er en beskrivelse av ulike kulturminner du kan få øye på i terrenget.

Alle kulturminner eldre enn 1537 er fredet ved lov, og må ikke utsettes for noe som kan ødelegge, skade eller endre dem. Vær varsom når du tar dem i nærmere øyesyn!

Om du ønsker mer informasjon om konkrete kulturminner du har fått øye på, kan du sjekke kartet på www.kulturminnesok.no.

Det vil også i tiden fremover bli lagt ut en del mer informasjon og bilder om kulturminner på vår kulturminne-side som du når ved å bruke knappen til venstre. /font>Tur-O plaketten

Har du oppnådd kravene til tur-o plaketten? For alle som har oppnådd gullkravet i mer enn 5 år er det mulig å kjøpe Tur-O plakett til å settepå peishylla.5 gullmerker kvalifiserer til bronseplakett.
10 gullmerker kvalifiserer til sølvplakett.
15 gullmerker kvalifiserer til gullplakett.

Bronse og sølv kan kjøpes for kr.200,-, mens de som har oppnådd den edle gull-plaketten vil få denne gratis. For kjøp av plakett, vennligst kontalt merkeansvarlig. Se kontaktinfo på Gimle IF oppe til høyre.
Årets Tur-O arrangør

På Orienterings-gallaen som Norges Orienteringsforbund arrangerte i Halden i 2011 gikk Tur-orienteringen i Halden helt til topps i klassen "Årets tur-o arrangør". Bildet viser de 4 klubbenes daværende Tur-O ansvarlige samlet rundt diplomet.
Ny Tur-O deltager?

Vi vil også benytte anledningen til å ønske alle nye potensielle Tur-O deltagere velkommen. Vi håper at mange i år noen vil prøve en ny måte å komme seg ut i skog og mark. For Tur-O er en ideell måte å bli kjent på nye og ukjente steder i Halden-distriktet. Steder og spektakulære utsikstpunkter du kanskje ikke hadde en anelse om eksisterte.

Tur-orientering er noe for de fleste som liker å ferdes i naturen. At ikke alle poster ligger langs oppgåtte stier kan nok virke avskrekkende på noen, men la deg ikke skremme, det er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

Orientering er ikke bare løpere som fyker gjennom skogen så kvistene fyker. Orientering kan like godt bety at man i ro og mak følger kart og kompass og finner frem i terrenget i sitt eget tempo.

Men fremfor å vandre rundt på lykke og fromme så er det ekstra spennende å ha et mål å jobbe mot. Og målet er de små røde og hvite bøttene med sine bokstavkoder. At man i tillegg kan få fine naturopplevelser, møte elg og rådyr, og komme frem til utsktspunkter med panoramautsikt er en ekstra bonus.

Alle kart er angitt med en fargekode hvor grønt er enklest. Der ligger alle postene ved eller tett ved veier og stier og kan lett finnes uten kompass. deretter følger blå, rød og til slutt sort. Sorte turer er for de mer trente tur-orientere som liker å finne frem i veiløst og uberørt natur bare med hjelp av kart og kompass.
Her følger et litt nostalgisk klipp fra Tur-orienteringens barndom i Halden. Klikk på bildet for å få opp en større versjon.

Vi takker Einar Haugen for artikkelen.
For de som ikke fikk lest artikkelen i Halden Arbeiderblad om tur-orientering i 2010 så klikk på bildet og les artikkelen som PDF.

Gjengitt med tillatelse fra Halden Arbeiderblad

Tur-Orientering i Halden er et samarbeid mellom fire lokale idrettsforeninger. Linker til klubbenes hjemmesider samt email til klubbenes Tur-O ansvarlige står på høyre side.


OBS!
Din browser håndterer ikke JavaScript.
Sjekk nettleserens Hjelp funksjon for å se hvordan JavaScript kan aktiveres.

Your browser doesn't support JavaScript.
Please check your browsers Help function to see how JavaScript may be enabled.Homepage hosted by: Novatron AS - manufacturer of: NovOtime

HKK - 01.09.2020