-->

Tur-Orientering i Halden
www.Tur-O-Halden.noTurorientering støttes av Miljødirektoratet


Turorienteringsesongen 2020 er nå avsluttet og vi ønsker alle nye og gamle deltagere velkommen tilbake i 2021.

Da er solen gått ned for en fantastisk tur-o sesong i 2020. Vi takker alle deltagere for en kjempeflott innsats i en drømmesesong for turorientering som startet i mars og ble avsluttet 20. september. Aldri har vel så mange funnet så mange tur-o poster på en sesong i Halden.

Vi retter samtidig en stor takk til alle grunneierne som i år har ønsket oss velkommen inn i dette fantastiske Halden terrenget som omfavner oss på alle kanter.

Nå gjenstår avslutningsammenkomsten på Venåshytta 18.oktober kl.14.00 som på grunn av Korona-stengning i år vil komme som en forenklet utgave utendørs. Vi setter opp et telt på utsiden av Venåshytta, selger merker og deler ut premier.

Vi tar gjerne en tur-o prat og vi er mottakelige får gode råd og tips for sesongen 2021 og videre.

Vi oppfordrer alle til å holde nødvendig avstand på arrangementet.Poenglister for sesongen 2020 kan hentes her:

   

       

Adelskalenderen 1997-2020 kan hentes her:

   Vi oppfordrer alle til å sjekke at eget navn og antall poster er riktig registrert og gi oss en tilbakemelding hvis noe ikke stemmer.Dere finner oss også på Facebook: Tur-Orientering i Halden
(Skriv inn link i nettleser: https://nb-no.facebook.com/TurOHalden/)
¨Oversikt over årets turer i 2020


Gratis app for turorientering direkte på din smarttelfon finner du ved å følge linken under.

TUR-O APP FOR MOBILTELEFON

   
Bruk turbloggen til å gi tilbakemelding på turene og manglende poster, eller bare til å dele flotte turopplevelser! Vi oppfordrer også sterkt til å ta med andre på turene og introdusere venner, familie, bekjente eller kollegaer til turorienteringens gleder! Ha en rekke flotte turer og en strålende turorienteringssesong!


Vi oppfordrer alle til å sjekke at eget navn og antall poster er riktig registrert og gi oss en tilbakemelding hvis noe ikke stemmer.Kulturminner i Halden

I Haldens skoger finnes en rekker kulturminner. Noen av dem ligger skjult i bakken, mens andre er godt synlige. Nedenfor er en beskrivelse av ulike kulturminner du kan få øye på i terrenget.

Alle kulturminner eldre enn 1537 er fredet ved lov, og må ikke utsettes for noe som kan ødelegge, skade eller endre dem. Vær varsom når du tar dem i nærmere øyesyn!

Om du ønsker mer informasjon om konkrete kulturminner du har fått øye på, kan du sjekke kartet på www.kulturminnesok.no.

Det vil også i tiden fremover bli lagt ut en del mer informasjon og bilder om kulturminner på vår kulturminne-side som du når ved å bruke knappen til venstre. /font>Tur-O plaketten

Har du oppnådd kravene til tur-o plaketten? For alle som har oppnådd gullkravet i mer enn 5 år er det mulig å kjøpe Tur-O plakett til å settepå peishylla.5 gullmerker kvalifiserer til bronseplakett.
10 gullmerker kvalifiserer til sølvplakett.
15 gullmerker kvalifiserer til gullplakett.

Bronse og sølv kan kjøpes for kr.200,-, mens de som har oppnådd den edle gull-plaketten vil få denne gratis. For kjøp av plakett, vennligst kontalt merkeansvarlig. Se kontaktinfo på Gimle IF oppe til høyre.
Årets Tur-O arrangør

På Orienterings-gallaen som Norges Orienteringsforbund arrangerte i Halden i 2011 gikk Tur-orienteringen i Halden helt til topps i klassen "Årets tur-o arrangør". Bildet viser de 4 klubbenes daværende Tur-O ansvarlige samlet rundt diplomet.
Ny Tur-O deltager?

Vi vil også benytte anledningen til å ønske alle nye potensielle Tur-O deltagere velkommen. Vi håper at mange i år noen vil prøve en ny måte å komme seg ut i skog og mark. For Tur-O er en ideell måte å bli kjent på nye og ukjente steder i Halden-distriktet. Steder og spektakulære utsikstpunkter du kanskje ikke hadde en anelse om eksisterte.

Tur-orientering er noe for de fleste som liker å ferdes i naturen. At ikke alle poster ligger langs oppgåtte stier kan nok virke avskrekkende på noen, men la deg ikke skremme, det er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

Orientering er ikke bare løpere som fyker gjennom skogen så kvistene fyker. Orientering kan like godt bety at man i ro og mak følger kart og kompass og finner frem i terrenget i sitt eget tempo.

Men fremfor å vandre rundt på lykke og fromme så er det ekstra spennende å ha et mål å jobbe mot. Og målet er de små røde og hvite bøttene med sine bokstavkoder. At man i tillegg kan få fine naturopplevelser, møte elg og rådyr, og komme frem til utsktspunkter med panoramautsikt er en ekstra bonus.

Alle kart er angitt med en fargekode hvor grønt er enklest. Der ligger alle postene ved eller tett ved veier og stier og kan lett finnes uten kompass. deretter følger blå, rød og til slutt sort. Sorte turer er for de mer trente tur-orientere som liker å finne frem i veiløst og uberørt natur bare med hjelp av kart og kompass.
Her følger et litt nostalgisk klipp fra Tur-orienteringens barndom i Halden. Klikk på bildet for å få opp en større versjon.

Vi takker Einar Haugen for artikkelen.
For de som ikke fikk lest artikkelen i Halden Arbeiderblad om tur-orientering i 2010 så klikk på bildet og les artikkelen som PDF.

Gjengitt med tillatelse fra Halden Arbeiderblad

Tur-Orientering i Halden er et samarbeid mellom fire lokale idrettsforeninger. Linker til klubbenes hjemmesider samt email til klubbenes Tur-O ansvarlige står på høyre side.


OBS!
Din browser håndterer ikke JavaScript.
Sjekk nettleserens Hjelp funksjon for å se hvordan JavaScript kan aktiveres.

Your browser doesn't support JavaScript.
Please check your browsers Help function to see how JavaScript may be enabled.Homepage hosted by: Novatron AS - manufacturer of: NovOtime

HKK - 10.10.2020