-->

Halden Turorientering
www.Tur-O-Halden.noTurorientering støttes av Miljødirektoratet


Velkommen til turorienteringsesongen 2024

Vi starter opp turorienteringsesongen lørdag 23.mars og fra og med denne dagen har vi 4 grønne familie og barn turer tilgjengelig for gratis nedlasting på nett, til ustkrift på egen skriver eller for bruk i tur-o app'en.

Til forskjell fra tildigere er nå alle grønne turer lagt slik at de i utgansgspunktet også skal være tilgjengelig for alle som sitter i rullestol og for familier med barnevogn. Av disse turene ligger en på nordsiden, en i festningen og en på Ystehede. Turen på Venås er desverre ikke egnet for rullestol, da man må noen meter vekk fra stien for å kunne lese av koden, men den vil fungere for deltagere med barnevogn.Resterende kart legges ut for salg å nett og som ferdige hefter på utsalgsstedene fra 19.4 og med oppstart 20.4.

Også i år benytter vi enkelte automatisk genererte "o-kart" for å kunne tilby turorientering i tidligere ubrukte og "kartløse" områder.Orienteringsforbundets sentrale innlogging med poengregistreing, nedlasting av kart ol. finner du her: https://www.turorientering.no/v/orienteering/organizer/467Siden er for øyeblikket under oppdatering frem mot sesongstart og noe av informasjonen er derfor ikke helt korrekt.Adelskalenderen 1997-2023 kan hentes her:

   
Vi oppfordrer alle til å sjekke at eget navn og antall poster er riktig registrert og gi oss en tilbakemelding hvis noe ikke stemmer.
Dere finner oss også på Facebook: Tur-Orientering i Halden
(Skriv inn link i nettleser: https://www.facebook.com/TurOHalden/)
¨

Vi håper er at dette kan være et interessant tilbud til alle som ønsker seg litt aktivitet bort fra de mest traffikerte turmålene og dermed redusere risikoen for smitte.

Spre gjerne informasjon om dette gratistilbudet til kjente og ukjente, barnefamilier og andre interesserte.

Vi håper også at mange av de som prøver tilbude for første gang kan ha lyst til å gå et skritt videre og også prøve vanlig tur-orientering.

Våre vanlige konvolutter for familie og barn og ordinær tur-orientering er allerede lagt ut for salg på våre utsalgssteder, Norli Køhn, Felleskjøp butikken og KIWI Risum Mat. Vi har lagt opp til utstrakt bruk av Vipps som eneste betalingmåte i år. Vanlig tur-o kan også kjøpes på nett fra samme dato, fra samme sted som gratiskartene.

Siden vil bli oppdatertet fortløpende. Følg med.


Oversikt over årets turer i 2024 er ikke klar ennå


Gratis app for turorientering direkte på din smarttelefon kan lastes ned på nett.
I forbindelse med oppgraderingen av hjemmesider så har Norges Orienteringsforbund også laget en ny og bedre app.
NB: De som har den gamle appen installert på telefonen må avinstallere den før man installerer den nye versjonen.
Bruk turbloggen til å gi tilbakemelding på turene og manglende poster, eller bare til å dele flotte turopplevelser! Vi oppfordrer også sterkt til å ta med andre på turene og introdusere venner, familie, bekjente eller kollegaer til turorienteringens gleder! Ha en rekke flotte turer og en strålende turorienteringssesong!


Vi oppfordrer alle til å sjekke at eget navn og antall poster er riktig registrert og gi oss en tilbakemelding hvis noe ikke stemmer.Kulturminner i Halden

I Haldens skoger finnes en rekker kulturminner. Noen av dem ligger skjult i bakken, mens andre er godt synlige. Nedenfor er en beskrivelse av ulike kulturminner du kan få øye på i terrenget.

Alle kulturminner eldre enn 1537 er fredet ved lov, og må ikke utsettes for noe som kan ødelegge, skade eller endre dem. Vær varsom når du tar dem i nærmere øyesyn!

Om du ønsker mer informasjon om konkrete kulturminner du har fått øye på, kan du sjekke kartet på www.kulturminnesok.no.

Det vil også i tiden fremover bli lagt ut en del mer informasjon og bilder om kulturminner på vår kulturminne-side som du når ved å bruke knappen til venstre. /font>Tur-O plaketten

Har du oppnådd kravene til tur-o plaketten? For alle som har oppnådd gullkravet i mer enn 5 år er det mulig å kjøpe Tur-O plakett til å settepå peishylla.5 gullmerker kvalifiserer til bronseplakett.
10 gullmerker kvalifiserer til sølvplakett.
15 gullmerker kvalifiserer til gullplakett.

Bronse og sølv kan kjøpes for kr.200,-, mens de som har oppnådd den edle gull-plaketten vil få denne gratis. For kjøp av plakett, vennligst kontalt merkeansvarlig. Se kontaktinfo på Gimle IF oppe til høyre.
Årets Tur-O arrangør

På Orienterings-gallaen som Norges Orienteringsforbund arrangerte i Halden i 2011 gikk Tur-orienteringen i Halden helt til topps i klassen "Årets tur-o arrangør". Bildet viser de 4 klubbenes daværende Tur-O ansvarlige samlet rundt diplomet.
Ny Tur-O deltager?

Vi vil også benytte anledningen til å ønske alle nye potensielle Tur-O deltagere velkommen. Vi håper at mange i år noen vil prøve en ny måte å komme seg ut i skog og mark. For Tur-O er en ideell måte å bli kjent på nye og ukjente steder i Halden-distriktet. Steder og spektakulære utsikstpunkter du kanskje ikke hadde en anelse om eksisterte.

Tur-orientering er noe for de fleste som liker å ferdes i naturen. At ikke alle poster ligger langs oppgåtte stier kan nok virke avskrekkende på noen, men la deg ikke skremme, det er ikke så vanskelig som det kan høres ut.

Orientering er ikke bare løpere som fyker gjennom skogen så kvistene fyker. Orientering kan like godt bety at man i ro og mak følger kart og kompass og finner frem i terrenget i sitt eget tempo.

Men fremfor å vandre rundt på lykke og fromme så er det ekstra spennende å ha et mål å jobbe mot. Og målet er de små røde og hvite bøttene med sine bokstavkoder. At man i tillegg kan få fine naturopplevelser, møte elg og rådyr, og komme frem til utsktspunkter med panoramautsikt er en ekstra bonus.

Alle kart er angitt med en fargekode hvor grønt er enklest. Der ligger alle postene ved eller tett ved veier og stier og kan lett finnes uten kompass. deretter følger blå, rød og til slutt sort. Sorte turer er for de mer trente tur-orientere som liker å finne frem i veiløst og uberørt natur bare med hjelp av kart og kompass.
Her følger et litt nostalgisk klipp fra Tur-orienteringens barndom i Halden. Klikk på bildet for å få opp en større versjon.

Vi takker Einar Haugen for artikkelen.
For de som ikke fikk lest artikkelen i Halden Arbeiderblad om tur-orientering i 2010 så klikk på bildet og les artikkelen som PDF.

Gjengitt med tillatelse fra Halden Arbeiderblad

Halden Turorientering er et samarbeid mellom fire lokale idrettsforeninger. Linker til klubbenes hjemmesider samt email til klubbenes Tur-O ansvarlige står på høyre side.


OBS!
Din browser håndterer ikke JavaScript.
Sjekk nettleserens Hjelp funksjon for å se hvordan JavaScript kan aktiveres.

Your browser doesn't support JavaScript.
Please check your browsers Help function to see how JavaScript may be enabled.Homepage hosted by: Novatron AS - manufacturer of: NovOtime

HKK - 22.03.2024